Ε, ντρΟΠΥΥ

Ε, ντρΟΠΥΥ

Σήμερα ξύπνησα πιο νωρίς το πρωί, γιατί έπρεπε να πάω στον ΕΟΠΥΥ και όταν πρέπει να πας στον ΕΟΠΥΥ και είσαι εργαζόμενος οφείλεις να ξυπνήσεις πιο νωρίς το πρωί ώστε να πας εκεί από τους πρώτους γιατί πρέπει να ξεμπερδέψεις γρήγορα και αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες προτάσεις που έγραψα ποτέ. Λοιπόν, έφτασα πριν από τις 8:30 στην Αχαρνών, σε αυτόν τον παραδοσιακό αθηναϊκό λακουβόδρομο που μάλλον κατασκευάσαμε ως φόρο τιμής σε κάποιο φυσικό αξιοθέατο με κρατήρες που προήλθαν από προσκρούσεις μετεωριτών.

3ος όροφος – Γραφείο 10. Εκεί έπρεπε να πάω. Μπήκα στο ασανσέρ μαζί με μια κυρία γύρω στα 50 και μια άλλη γύρω στα 150, που είχε φέρει μαζί και την κολόνια της – όπως κατάλαβα εγώ τουλάχιστον και άλλα τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα.

Φτάσαμε στον 3ο και έσυρα έξω την ημιλιπόθυμη 50άρα που είχε τραβήξει το πουλόβερ της μέχρι να σκεπάσει τα ρουθούνια, αλλά προφανώς απέβη μάταιο. Βγαίνοντας, είδα ότι κατά μήκος του ενός και μοναδικού διαδρόμου περίμενε δεξιά κι αριστερά ένα πλήθος κόσμου. “Για χαρτάκι, μέσα” με πληροφόρησαν, κι έκανα να πάω “μέσα”.

Το “μέσα” ήταν ένα μεγάλο δωμάτιο, κάπου 10×10 μέτρα ας πούμε, όπου κάθε μέτρο σήμαινε και άνθρωπο σε αναμονή. Το οξυγόνο ήταν λιγοστό και ήταν ακόμα 8:30 – ποιος ξέρει τι γίνεται πιο αργά, στις 12 ας πούμε, ίσως όσους λιποθυμάνε να τους ξεφορτώνονται κλωτσώντας τους στις σκάλες φωνάζοντάς τους “αύριο πάλι” ή να τους στοιβάζουν σε κάποιο δωματιάκι μέχρι να βρουν τις αισθήσεις τους και να ξανακόψουν χαρτάκι για σειρά.

Είδα το φωτεινό πινακάκι επάνω από τους γκισέδες: 21.

Έπειτα πάτησα το μπλε κουμπάκι στο μηχάνημα: 176.

Εντάξει. Θα μπορούσε να είναι και χειρότερα. Να βγει ένα χαρτάκι σαν τα φόρτσουν κούκις, ας πούμε, και να γράφει “Αύριο θα σφηνώσει το κεφάλι σου σε σιφόνι αποχέτευσης και θα βρεις φριχτό θάνατο” ή “Φέτος θα εξαντληθεί η σοκολάτα παγκοσμίως”. Μια χαρά, λοιπόν.

Έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό για να δω πόσο θα χρειαστεί να αργήσω στο γραφείο και σκέφτηκα ότι μπορώ να κάνω ένα τηλεφωνάκι και να πω ότι θα αργήσω 4-5 ωρίτσες, σιγά τώρα, άνετα, αλλά δεν ήμουν προετοιμασμένος για τόση αναμονή κι έτσι αποφάσισα να φύγω. Πήγα στο σουπερμάρκετ μετά τη δουλειά και ψώνισα διάφορα υλικά για να μαγειρέψω το Σ/Κ και να έρθω από βδομάδα με φαγητό και αναψυκτικά και πρέπει να βρω και ένα σκαμνάκι από αυτά που διπλώνουν εύκολα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.