How about Leonidas?

How about Leonidas?

Είναι γεγονός πως αρκετοί συνάνθρωποι και συμπατριώτες μας νιώθουν πολύ συχνά μια μεγάλη, ζωτικής σημασίας απ’ ό,τι καταλαβαίνω, ανάγκη να δηλώσουν περήφανοι που είναι Έλληνες. Είναι μεγάλη η χαρά τους και ως τέτοια πρέπει να εκδηλωθεί παντοιοτρόπως (μην κοιτάτε που γράφω δύσκολες λέξεις, είναι γιατί ξέρω ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν τις γνωρίζουν κι έτσι θα παρατήσουν αυτό το κείμενο προτού συνειδητοποιήσουν ότι τους κοροϊδεύω). 

Θα παραθέσω δύο πραγματικά σχόλια από το YouTube, γιατί τα θεωρώ ενδεικτικά.

ΣΧΟΛΙΟ 1

Sirtaki PoweR – HELLENIC SPIRIT ALL OVER THE PLANET !!!+++++++++++++++

[https://www.youtube.com/watch?v=UhDgpXWkFHE]

Εδώ ο φίλος μας έχει καταφύγει σε έναν πολύ δυνατό συνδυασμό –combo– διαφορετικών τεχνικών, προκειμένου να μεγιστοποιήσει το αποτέλεσμα και να συγκινήσει τους πάντες:

✔ Χρήση “πεζοκεφαλαίων” στο μήνυμα. Sirtaki PoweR και μάλιστα με κεφαλαίο και το τελευταίο γράμμα, για έξτρα δύναμη.
✔ Στη συνέχεια, χρήση αποκλειστικά ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ. Είναι το πολύ λογικό και ουσιώδες επόμενο βήμα, καθώς σε λίγο θα φτάσουμε στην κορύφωση.
✔ Τρία θαυμαστικά. Πάλι καλά.
✔ Για το γκράντε φινάλε, 15 σταυροί· γιατί αν δεν κάνεις το comment σου ψηφοδέλτιο ή νεκροταφείο, πώς θα τραβήξεις την προσοχή όλου του κόσμου για να του κάνεις κήρυγμα για την Ελλάδα μας; Ε; Λογικό.

ΣΧΟΛΙΟ 2

I LOVE GREECE …. AMERICANS HAE SUCH IDIOT SONGS …..THATS WHY WE GREEKS HAVE FUN

[https://www.youtube.com/watch?v=hwsZoDiiUqQ]

Διαβάζεις “I love Greece” και λες “μπα, λένε καλά λόγια για εμάς οι ξένοι”. Μετά προσπερνάς το HAE που λογικά είναι HAVE, και κολλάς για λίγο στις τελίτσες. Σκέφτεσαι πως αυτού του είδους οι πολλές τελίτσες –που ξεπερνούν τις 3, δηλαδή– είναι ίδιον γνώρισμα του Έλληνα σχολιαστή και αρχίζεις να ψιλιάζεσαι. Μέχρι που διαβάζεις και ότι “γι’ αυτό εμείς οι Έλληνες έχουμε πλάκα” και μπαίνουν όλα στη θέση τους. Έχουμε πλάκα, λέει. Το ότι συμπεριφερόμαστε σαν πεντάχρονα στα διαδίκτυο και είμαστε και ψωνάρες του κερατά το λέει; Αμ, δεν το λέει. Μισές δουλειές.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα, μας έχουν πάρει πρέφα και μας απαντούν με πικρόχολα σχόλια του στιλ “greeks are the most ridiculous people of this planet…” (λολ). Εγώ βέβαια δεν το πιστεύω αυτό, σίγουρα θα υπάρχουν και χειρότεροι, τι διάλο. Αλλά το αστείο είναι η απάντηση άλλου Έλληνα σε αυτήν ακριβώς την ανυπόστατη κατηγορία: If Greeks are rediculous how about Leonidas.

Περίμενε. Το διάβασες καλά; Το κατάλαβες; Έπιασες την επιχειρηματολογία πίσω από αυτή τη σοκαριστική απάντηση;

If Greeks are rediculous how about Leonidas.

[“Rediculous” μάλλον εκ του “red”, ήτοι “κόκκινοι” και μάλλον όχι από ντροπή, αλλά από οργή και δύναμη όπως ο Λιονάιντας.]


Αν δεν σου έφτασαν όλα αυτά για να αρχίσεις τα facepalms δίχως σταματημό, πάρε και μια μίνι λίστα με εξίσου συνταρακτικά σχόλια και απαντήσεις με υπογραφή ελληνικότατη:

  • Still if greeks werent here y’all mother f*ckers will be still climbing on trees.
   Βέβαια, όλοι πριν από εμάς ζούσαν στα δέντρα. Ποιος ηλίθιος είπε ότι πριν από τους Έλληνες υπήρχαν άλλοι πολιτισμοί; Ο πολιτισμός της κοιλάδας του Ινδού ποταμού; Ο αιγυπτιακός; Ο κινεζικός; Η Μεσοποταμία; Είναι όλα ψέματα, ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΖΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
  • The greeks invited every thing.
   Τι λέει αυτός; Προσκαλέσαμε κάθε πράγμα;
  • Man, when Greeks wrote history and philosophy , your ancestors were jumping from tree to tree. And by the way, find me the American word for PHILOSOPHY, HISTORY, POLITISM, AYTOMATIC, PSYCHOLOGY etc cause you took these words from Greek language. Plus when you started to eat meat, we already had cholesterol.
   Νόου κόμεντ, τι να πω, ότι το να κοκορεύεσαι ότι και καλά είχες χοληστερίνη δεν είναι ιδιαίτερα τιμητικό για τη νοημοσύνη σου; Ότι στα μάτια όλων των άλλων είσαι βλαξ και μάλιστα βλαξ με χοληστερίνη; Τι;

Για φαντάσου να το έκαναν αυτό όλοι οι λαοί του κόσμου κάτω από κάθε βίντεο. Δηλαδή, πες ότι μπαίνεις –επειδή είσαι 15 χρονών ή για κάποιον άλλο, ανεξήγητο λόγο– να ακούσεις Lordi. Και αντί να υπάρχουν σχόλια όπως “μπράβο! κομματάρα!” ή έστω “αφήστε τα μασκαριλίκια και ανοίξτε ποδηλατάδικο”, να διαβάζεις: I’m Finnish!!!!! ! PROUD OF LORDI THEY AR THE BESTTT!! και F*CK SWEDEENNNNN YOU FAGGOTS FINLAND F*CKS YOU και WHEN WE PLAYED MUSIC YOU WERE HITTING TREE TRUNKS WITH ROCKS TO MAKE RHYTHM.

Φαντάσου το. Για κάθε λαό.

Λοιπόν, όλοι αυτοί κάθονται και μας ρεζιλεύουν μαλώνοντας διαδικτυακά, προσβάλλοντας με το “έτσι θέλω” (“γιατί είμαι Έλληνας και με τη βούλα”) τους συνομιλητές τους, αποδεικνύοντας με τον ιδανικότερο τρόπο ότι αυτό που μας λείπει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι ο πολυδιαφημισμένος πολιτισμός μας – αντί να απαντήσουν με το τοπ επιχείρημα, δηλαδή:

“Κοκορέτσι έχετε; Δεν έχετε.”

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.